Du är här: Hem Blogg När vi skrev internethistoria på Tjärö

När vi skrev internethistoria på Tjärö

av Sasha Vinčić 2009-08-31 21:48
Tjärö blev under några dagar i augusti skådeplatsen för något som mest kan liknas vid en jättelik kamratträff för entreprenörer och företagare inom internetvärlden. Mer än 250 personer samlades på den lilla ön för att umgås, skratta och stoja samt inte minst dryfta frågor kring det här med Social Web.
När vi skrev internethistoria på Tjärö

SSWC 2009

Tjärö är en liten idyllisk ö belägen i Karlshamns skärgård i Blekinge. Ön ägs av Svenska Turistföreningen och är bland mycket annat försedd med såväl vandrarhem, campingplats och restaurang samt en väl fungerande konferensanläggning. Det mesta som krävs för att ett större gäng IT-entreprenörer skulle kunna umgås och trivas tillsammans under några dagar.

Detta var utgångspunkten när Tomas Wennström bjöd in till vad han trodde skulle bli en hajk tillsammans med ett tiotal kompisar. Det slutade med att hela 286 IT-nördar från hela Norden invaderade Tjärö 21-23 augusti för att delta i Sweden Social Web Camp 2009, som sammankomsten kallades. Sasha Vinčić från Valentine Web Systems var en av dem. Valentine Web Systems var även med och sponsrade den avslutande brunchen på söndagen.

Valentine at SSWC

Hela tanken med Sweden Social Web Camp (SSWC) var att hårt arbetande internetmänniskor från olika delar av vårt land skulle få möjligheten att träffas och umgås under avspända och naturliga former, att exempelvis få ett ansikte och en röst på några av dem som numera dyker upp allt oftare på Twitter och andra sociala forum på nätet. Mötet på Tjärö berikades av att deltagare från våra nordiska grannländer också dök upp. Därmed blev SSWC även en gränsöverskridande angelägenhet.

Sprinten på Tjärö skulle självfallet inte enbart handla om fest och glam utan i minst lika stor utsträckning skapa möjligheter till att dela med sig av sitt kunnande till andra om Social Web. Därför var de schemalagda sessionerna, där det samlade webbfolket kunde utbyta värdefulla erfarenheter med varandra, mycket välbesökta. Middag, brunch och djupa samtal vid grillplatsen var givetvis andra tillfällen att få känna varandra på pulsen.

Eftersmaken har för samtliga deltagare i SSWC varit som att suga på en god karamell. En sprint som denna bygger naturliga gemenskapsband som räcker länge. Lovorden har i efterhand varit många och långa. Alla är rörande överens om att detta absolut inte får vara en engångsföreteelse. Eller som spindeln i nätet – Tomas Wennström – sammanfattade det hela. ”Jag tror att vi skrev internethistoria på Tjärö”. Bättre än så kan man knappast uttrycka det hela.

Insorterad under , , , ,
comments powered by Disqus