Du är här: Hem Blogg Plone Snow Sprint - effektiv utveckling

Plone Snow Sprint - effektiv utveckling

av Sasha Vinčić 2009-08-27 07:56
Categories
Under en vecka i februari samlades ca 50 personer från 15 länder för att under 7 dagar utveckla open source-systemet Plone. Utvecklingskonferensen Plone Snow Sprint hölls i byn Schruns uppe bland bergen i Österrike. Systemvaruhusets representant Sasha Vincic berättar om den gångna veckan.

I den idylliska byn Schruns, ett par hundra meter över havet hände det något extraordinärt under 7-14 februari 2004. Ett femtiotal utvecklare, ingenjörer och företagare träffades och höll en Plone Sprint. Det de hade gemensamt var att de alla utvecklade och använde CMS-systemet Plone.

Snowsprint 2004

 Inom open source-utveckling är det mycket vanligt att hålla Sprints kring ett ämne eller system. Sprint betyder att springa snabbt och det är precis vad alla dessa människor gör, fast istället för fysisk löpning blir det snabb och effektiv utveckling. Detta är möjligt eftersom all nödvändig kunskap finns samlad på en plats. Snow Sprinten 2004 annordnades av solution2u.net och telesis. Städerna i dalen Montafon, Bibliotheca Hertziana (Max-Planck-Institute) och flera andra företag gjorde det hela möjligt.

Några områden som behandlades under sprinten var avancerad användar- och grupphantering, avancerad referenshantering, eduplone och extern produkthantering till Plone. Genom avancerad grupp- och användarhanteringen kan man med Plone skapa mycket avancerade extranätlösningar. Nya referenshanteringen lägger grunden för att skapa avancerade databaser där redundant information undviks och ger användaren möjlighet att flytta information utan att förlora referenser till och från relaterat innehåll. Eduplone är ett paket riktat för skolor och utbildningsorganisationer. Under sprinten var målet att släppa version 1.0 vilket uppnåddes. En av Plones styrkor är dess enkelhet att komma igång och nya produkthanteringen är ytterliggare ett steg för att underlätta detta. Den ger utvecklare möjlighet att sprida sina produkter på ett enkelt sätt och underlättar för slutanvändare att hitta och installera dessa.

Snowsprint 2004 - blind Det hölls två presskonferanser där bl.a Plones stöd för blinda visades upp, ett stöd som saknar motsvarighet bland konkurrenterna. Under veckan lades det ner drygt 4000 utvecklings- och utbildningstimmar, värda flera miljoner kronor. Med Plone 2 på väg ut och flera nya moduler på väg in i Plone 2.1, över 100 000 nedladningar och installationer med 1000 tals träffar varje dag och 10 000 användare/sajt är Plone redo för riktigt stora utmaningar.

Systemvaruhuset levererar utbildning och lösningar byggda på Plone. Kontakta oss för mer information.

Insorterad under
comments powered by Disqus