Du är här: Hem Blogg

God Jul och Gott Nytt år

av Sasha Vinčić 2009-12-28 11:24
Categories
Vi på Valentine Web Systems önskar alla en God Jul och Gott Nytt år och ser fram emot 2010, vi ses nästa år!
Snow man

Praktisera och arbeta hos oss

av Sasha Vinčić 2009-11-18 08:46
Categories
Kan du webb? Python? Kanske till och med Plone? Då vill vi höra från dig!
Praktisera och arbeta hos oss

Valentine Creative corner

Vi jobbar med att bygga säkra portaler och e-handelsplatser. Vi använder för det mesta Zope och Plone som grund men ibland även andra frameworks. Vi använder dock alltid programmeringspråket Python på server-sidan och HTML, CSS och JavaScript på klientsidan. Dessutom jobbar vi uteslutande med open source och allt vi gör släpper vi också som open source.

Praktik

Söker du praktik inom webb och vill lära dig programmera Python eller bara skapa dynamiska coola websajter? Hör av dig! Vi kan erbjuda praktik i allt från portaler till avancerade webbapplikationer som körs i molnet, t.ex Google App Engine.

Exjobb

Är du student och funderar på att göra ditt exjobb ute hos ett företag? Då finns det även möjlighet att göra det hos oss. Att göra exjobb hos ett företag är ett ypperligt tillfälle att få in en fot i arbetsmarknaden och få in inblick i hur mjukvaru-utveckling går till ute på fältet.


Var inte rädd. Livet är för kort. Hör av dig! Kontaktinformation finns till höger. :-)

 

När vi skrev internethistoria på Tjärö

av Sasha Vinčić 2009-08-31 21:48
Tjärö blev under några dagar i augusti skådeplatsen för något som mest kan liknas vid en jättelik kamratträff för entreprenörer och företagare inom internetvärlden. Mer än 250 personer samlades på den lilla ön för att umgås, skratta och stoja samt inte minst dryfta frågor kring det här med Social Web.
När vi skrev internethistoria på Tjärö

SSWC 2009

Tjärö är en liten idyllisk ö belägen i Karlshamns skärgård i Blekinge. Ön ägs av Svenska Turistföreningen och är bland mycket annat försedd med såväl vandrarhem, campingplats och restaurang samt en väl fungerande konferensanläggning. Det mesta som krävs för att ett större gäng IT-entreprenörer skulle kunna umgås och trivas tillsammans under några dagar.

Detta var utgångspunkten när Tomas Wennström bjöd in till vad han trodde skulle bli en hajk tillsammans med ett tiotal kompisar. Det slutade med att hela 286 IT-nördar från hela Norden invaderade Tjärö 21-23 augusti för att delta i Sweden Social Web Camp 2009, som sammankomsten kallades. Sasha Vinčić från Valentine Web Systems var en av dem. Valentine Web Systems var även med och sponsrade den avslutande brunchen på söndagen.

Valentine at SSWC

Hela tanken med Sweden Social Web Camp (SSWC) var att hårt arbetande internetmänniskor från olika delar av vårt land skulle få möjligheten att träffas och umgås under avspända och naturliga former, att exempelvis få ett ansikte och en röst på några av dem som numera dyker upp allt oftare på Twitter och andra sociala forum på nätet. Mötet på Tjärö berikades av att deltagare från våra nordiska grannländer också dök upp. Därmed blev SSWC även en gränsöverskridande angelägenhet.

Sprinten på Tjärö skulle självfallet inte enbart handla om fest och glam utan i minst lika stor utsträckning skapa möjligheter till att dela med sig av sitt kunnande till andra om Social Web. Därför var de schemalagda sessionerna, där det samlade webbfolket kunde utbyta värdefulla erfarenheter med varandra, mycket välbesökta. Middag, brunch och djupa samtal vid grillplatsen var givetvis andra tillfällen att få känna varandra på pulsen.

Eftersmaken har för samtliga deltagare i SSWC varit som att suga på en god karamell. En sprint som denna bygger naturliga gemenskapsband som räcker länge. Lovorden har i efterhand varit många och långa. Alla är rörande överens om att detta absolut inte får vara en engångsföreteelse. Eller som spindeln i nätet – Tomas Wennström – sammanfattade det hela. ”Jag tror att vi skrev internethistoria på Tjärö”. Bättre än så kan man knappast uttrycka det hela.

Vi åker till Sweden Social Web Camp #sswc

av Sasha Vinčić 2009-08-17 09:34
Över 250 entreprenörer i alla åldrar träffas i helgen på Tjärö för att diskutera "social web", lär ut, informera eller bara ha kul med likasinnade. Jag, Sasha Vinčić från Valentine Web System ser verkligen fram emot att få träffa alla dessa duktiga personer.
Vi åker till Sweden Social Web Camp #sswc

SSWC

Nätverkande nyckeln till affärersmöjligheter

Som entreprenör vet jag att nätverkande och kunskap är mycket viktigt. Under 2000-talet har jag underhållit mitt nätverk via konferenser och sprintar. Verktyg som LinkedIn, Facebook och Twitter har hjälpt till att underhålla kontakter men det finns inget som slår att träffas personligen. Därför ser jag verkligen fram emot till helgens händelse och få träffa över 250 entreprenörer i alla åldrar, att få ett ansikte och en röst bakom alla namn som nu dyker upp på twitter #sswc

Storebror och information

Varje gång jag åker till en sprint åker jag med insikten att jag kommer lära mig mycket mer än vad jag lär ut, dvs varje person är en potentiell lärare. Det innebär att jag kommer ha över 250 lärare i helgen och eftersom jag är en av dessa personer hoppas jag att jag kan dela med mig lite av min kunskap inom web, säkerhet och stora flerspråkiga lösninger. Ämnen som jag hoppas lära mig mer om är dataportabilitet, semantisk web och hur själva informationen ska skyddas i dagens storebrorspolitik och om det går att lita på de stora aktörerna ute på nätet, t.ex Google och Facebook?

 

Att jobba på Valentine Web Systems

av Sasha Vinčić 2009-12-01 10:13
Categories
Vi söker alltid duktiga medarbetare!

På Valentine Web Systems är vi alltid i behov av nya krafter som kan hjälpa oss i arbetet. Vi söker därför hela tiden efter duktiga medarbetare som kan det här med programmering. Är du en van programmerare och på jakt efter nya utmaningar så är detta kanske något för dig.

Vi jobbar med att bygga portaler och utveckling av webbtjänster. En genomgående röd tråd i vår verksamhet är programmeringsspråket Python samt utnyttjandet av kraften och fördelarna i "Molnet", det vill säga Cloud Computing. Ett av våra primära arbetsredskap är open source-systemet Plone.

Mycket gott på ValentineVi som jobbar på Valentine Web Systems har alla förmånen att få jobba under stor frihet där kunden och projektet hela tiden sätts i centrum och därmed styr vår planering. För att vara så effektiva som möjligt i vårt arbete är SCRUM, agile och parprogrammering viktiga ledord för oss. Utbildning och vidareutveckling ser vi som livsviktigt. Därför åker vi ofta på konferenser och internationella sprintar i syfte att införa nya kunskaper om Plone och annat i vårt team och därmed höja vår egen utbildningsnivå.

Är du en duktig pythonprogrammerare och bekant med begrepp som Plone och web 2.0 så är du synnerligen intressant för oss. Ta kontakt med oss via telefon eller email så får vi diskutera vidare. Du är alltid välkommen att skicka in ditt CV.

Vårt kontor ligger i Malmö och vi ser helst att du vill jobba tillsammans med oss där. Detta är dock inte ett krav.

Skomakarens barn har fått nya skor - Plone 3.2 med blogg

av Sasha Vinčić 2011-02-08 20:38 Copyright Valentine Web Systems
Plone, ett CMS med bästa säkerhetshistorik och språkhantering får nu visa vad det går för på vår hemsida tillsammans med en blogg. Skomakarens barn har fått nya skor - Plone 3.2 med blogg.

De senaste nio åren har vi jobbat mycket med sajter som EEA - European Environment Agency  och Jeeves, vilket lärt oss många nyttigheter när det gäller att hantera flerspråkssajter. Hittills har vi bara skrivit på engelska på vår hemsida och då väldigt tekniskt. Det vill vi ändra på genom att berätta lite om varför Plone är det säkraste CMS:et och ett av de bästa på flerspråkshantering.


Låt oss allra först konstatera det fullständigt odiskutabla faktum att tusentals nöjda användare världen över påstår en och samma sak: Plone äger! Plone är det mest kraftfulla och mest användarvänliga CMS som finns. Det är enkelt att använda, installera och även vidareutveckla. Man behöver nämligen inte vara ett tekniskt snille för att använda Plone, det enda du egentligen behöver är en dator med webbläsaren uppkopplad mot internet. Hur enkelt kan det bli?


Det är inte vilka uppkomlingar som helst som har fått upp ögonen för Plone och alla dess möjligheter. Nej, långt därifrån. Vi snackar alltså om aktörer i den verkliga tungviktsklassen. Bland alla dessa många Plone-användare finns nämligen Amnesty International, regeringskansliet och parlamentet i Brasilien, NASA, Nokia och en mängd stora och välkända universitet och muséer över hela jordklotet. Det är med andra ord ett synnerligen celebert sällskap som vi befinner oss i.


Att hantera flera olika språk på en hemsida eller i en blogg kräver ofantligt mycket av systemet. Det finns nämligen inga självklara regler som styr vad som är rätt eller fel. För att åskådliggöra detta ber vi dig att besöka http://www.eionet.europa.eu/software/design/multilinguality/missingpagedilemma eller http://www.eionet.europa.eu/software/design/multilinguality/navigation.


Plones flerspråkshantering är mycket flexibel och skapar helt nya möjligheter för dig som användare att hantera de flesta fallen när det gäller allt från enkla linguistiska översättningar av hela sajten till komplexa språkliga kombinationer där enbart vissa delar är översatta. Detta innebär i praktiken exempelvis navigation som fungerar i alla lägen utan att förbrylla användaren och att taggar som översätts fortfarande betyder samma sak.


Vid hantering av stora sajter som EEA används automatisk transport av allt material som måste översättas eller uppdateras. Materialet skickas för översättning och importeras sedan med en enkel drag-n-drop-funktion. Enligt vår kännedom finns det inget annat system som klarar av detta!


Vill du veta mer om Plone så kan du dels surfa in på plone.org. Där finns allt och mer därtill att läsa om de senaste uppdateringarna. Om du surfar in på http://planet.plone.org så kan du ta del av ett till synes aldrig sinande flöde av bloggar och kommentarer av Plones utvecklare och användare. Twitter, exempelvis http://twitter.com/valentineweb, är ett annat bra sätt att hålla sig uppdaterad om det här med Plone. Gillar du statistik så ska du absolut titta in på http://plonemetrics.blogspot.com och ta del av allt som den statistikbloggen har att berätta om Plone.


Antal upptäckta säkerhetshålNär det gäller säkerhet så finns det de facto inget annat system som kan slå Plone på fingrarna. I en statistisk jämförelse med Plone, med 10 upptäckta säkerhetshål, så har exempelvis Wordpress 162 säkerhetshål medan Joomla ligger på 324 och programmeringspråket PHP får gå och ställa sig i skamvrån med sina smått ofattbara 9869 upptäckta säkerhetshål. Jämför de siffrorna med Plones 10.

Plone foundation har bildats

av Sasha Vinčić 2009-08-27 07:55
Categories
Plone community meddelar att Plone Foundation har bildats. Det är en icke vinstdrivande organisation som Plone communityn och Ploneprodukter kommer kunna dra stor nytta av.

Efter flera månaders av planering och hårt arbete har de inblandade  nöjet att presentera Plone Foundation.

Fördelarna med denna organisation är många:

  • Markandsföring och eldsjälar för Plone
  • Utvecklingssupport
  • Juridisk support

Plone foundations uppbyggnad liknar liknande lyckade projekt i Open Source-världen, som t.ex Apache Software Foundation. Den kommer att äga upphovsrättigheter och varumärken av Plone och dess uppdrag kommer vara att Skydda och sprida Plone.

Plonegruppen(Plone Team) är glada att organisationen äntligen skapats, och de uppmuntrat alla att lära sig mer om organisationen och hur den kan hjälpa dig och Ploneanvändare/utvecklare och hur du kan bidra.

Ytterliggar info: Plone Foundation har också nöjet att meddela att bolaget, Computer Associates är en sponsor och partern av organisationen.

För mer information:

eWEEK rekommenderar Plone 2 som det bästa open-source alternativet

av Sasha Vinčić 2009-08-27 07:55
Categories
Idag är det en utmärkt tid för företag som behöver kostnadseffektiv lösning för hemsidan eller intranet och som verkligen drar nytta av portalfunktionaliteter, gruppsamarbetsmiljöer och webbpubliceringssystem. eWEEK bekfäftar att open-source Plone, version 2.0 har tagit en klar ledning inom området webbpublicering och portallösningar.

I senaste eWEEK Labs jämförs den senaste versionen och vad som anses vara den bästa open-source lösningen i denna kategorin, Plone 2.0 med Tractions TeamPage 3.01, en komersiel produkt som konkurrerar med open-sourceerbjudanden.

"From our tests, we can recommend Plone 2.0 wholeheartedly. ", eWEEK Labs 2004-03-29

På Systemvaruhuset erbjuder vi är utbildningar, analyser och support kring Zope och Plone. Med oss får ni alla fördelar från open-source och den kommersiella supporten vilket var det enda eWEEK hade att anmärka på. Kontakta oss och vi berättar mer.

Läs sammanfattningen och utvärdering av Plone 2.0 på eWEEK.

Plone Snow Sprint - effektiv utveckling

av Sasha Vinčić 2009-08-27 07:56
Categories
Under en vecka i februari samlades ca 50 personer från 15 länder för att under 7 dagar utveckla open source-systemet Plone. Utvecklingskonferensen Plone Snow Sprint hölls i byn Schruns uppe bland bergen i Österrike. Systemvaruhusets representant Sasha Vincic berättar om den gångna veckan.

I den idylliska byn Schruns, ett par hundra meter över havet hände det något extraordinärt under 7-14 februari 2004. Ett femtiotal utvecklare, ingenjörer och företagare träffades och höll en Plone Sprint. Det de hade gemensamt var att de alla utvecklade och använde CMS-systemet Plone.

Snowsprint 2004

 Inom open source-utveckling är det mycket vanligt att hålla Sprints kring ett ämne eller system. Sprint betyder att springa snabbt och det är precis vad alla dessa människor gör, fast istället för fysisk löpning blir det snabb och effektiv utveckling. Detta är möjligt eftersom all nödvändig kunskap finns samlad på en plats. Snow Sprinten 2004 annordnades av solution2u.net och telesis. Städerna i dalen Montafon, Bibliotheca Hertziana (Max-Planck-Institute) och flera andra företag gjorde det hela möjligt.

Några områden som behandlades under sprinten var avancerad användar- och grupphantering, avancerad referenshantering, eduplone och extern produkthantering till Plone. Genom avancerad grupp- och användarhanteringen kan man med Plone skapa mycket avancerade extranätlösningar. Nya referenshanteringen lägger grunden för att skapa avancerade databaser där redundant information undviks och ger användaren möjlighet att flytta information utan att förlora referenser till och från relaterat innehåll. Eduplone är ett paket riktat för skolor och utbildningsorganisationer. Under sprinten var målet att släppa version 1.0 vilket uppnåddes. En av Plones styrkor är dess enkelhet att komma igång och nya produkthanteringen är ytterliggare ett steg för att underlätta detta. Den ger utvecklare möjlighet att sprida sina produkter på ett enkelt sätt och underlättar för slutanvändare att hitta och installera dessa.

Snowsprint 2004 - blind Det hölls två presskonferanser där bl.a Plones stöd för blinda visades upp, ett stöd som saknar motsvarighet bland konkurrenterna. Under veckan lades det ner drygt 4000 utvecklings- och utbildningstimmar, värda flera miljoner kronor. Med Plone 2 på väg ut och flera nya moduler på väg in i Plone 2.1, över 100 000 nedladningar och installationer med 1000 tals träffar varje dag och 10 000 användare/sajt är Plone redo för riktigt stora utmaningar.

Systemvaruhuset levererar utbildning och lösningar byggda på Plone. Kontakta oss för mer information.